Om magnus Stephensen - Din psykolog i Malmö

Psykolog Malmö

Om mig

Jag är Magnus Stephensen, legitimerad psykolog med gedigen erfarenhet från vuxenpsykiatri och barn- och ungdomshabilitering. Jag har sedan jag tog psykologexamen ständigt varit under utbildning i psykologisk behandling och utredningsmetodik. Jag har min mottagning som psykolog i Malmö på Malmö ISTDP-mottagning erbjuder jag terapi och stöd för att hantera en mångfald av utmaningar. Jag erbjuder även flera andra tjänster och är öppen för samarbeten av olika slag. Läs vidare för att utforska hur jag kan hjälpa dig. För terapi erbjuder jag kostnadsfria första besök. 

Möt mig

En kompetent psykolog i Malmö

Med flera års erfarenhet och specialistutbildning inom klinisk vuxenpsykologi, driver jag min egen verksamhet på Malmö ISTDP-mottagning. Tillsammans med andra experter inom ISTDP-terapi skapar jag en kollegial atmosfär på mottagningen. Det möjliggör ett givande utbyte och säkerställer högkvalitativ vård för våra patienter. Jag är van vid att möta människor med olika problem, och mitt fokus ligger på att erbjuda professionellt stöd och terapi.

Urval av utbildningserfarenhet

 • Psykologutbildning
 • Genomgår specialistutbildning (klinisk vuxenpsykologi)
 • 3-årig terapiutbildning i ISTDP (CORE)
 • Specialistkurs i ERGT
 • Utbildning i WAIS-IV och D-KEFS
 • Specialistkurs i personlighetssyndrom

Terapi och stöd för diverse utmaningar

ISTDP: en effektiv terapimetod

Jag arbetar huvudsakligen med ISTDP (Intensive Short-term Dynamic Psychotherapy) när jag arbetar med terapi, en psykodynamisk terapimetod som fokuserar på att öka självinsikt och underlätta förståelsen av känslomässiga utmaningar. Genom att använda beprövade metoder strävar jag efter att hjälpa dig att komma vidare snabbare och mer effektivt. Du kan läsa mer om ISTDP hos Svenska föreningen för ISTDP.

Flexibel terapi för dina behov

Oavsett om du behöver stöd för depression, ångest, neuropsykiatriska utmaningar, trauma eller personlighetsproblem, anpassar jag min terapi för att möta dina unika behov. Jag anpassar alltid mitt arbete utifrån vem jag möter. 

Kontakta mig för kostnadsfritt första terapibesök

Vill du gå i terapi hos en erfaren psykolog i Malmö? Jag erbjuder ett längre kostnadsfritt första besök där vi i lugn och ro kan utforska om jag kan vara rätt resurs för att hjälpa dig med dina problem. Detta gäller enbart för patienter som söker för terapi. Utöver terapi arbetar jag med krisstöd, stödsamtal, utredning och konsultation och använder mig av olika tekniker beroende på dina och patientens individuella behov. För dessa andra tjänster har jag inte möjlighet att erbjuda ett kostnadsfritt första besök.

Viktig Information om Min Praxis

Endast Privat Praxis

Jag tar inte emot patienter på remiss från vårdcentral (vårdval psykoterapi). Min praxis är helt privat och fokuserar på att erbjuda personlig och skräddarsydd vård. Det innebär att jag skickar en faktura i slutet på varje månad på de besök vi haft. Jag har inte möjlighet till betalning via Swish, kort eller liknande.

Föräldraledig Period

Från februari 2023 till hösten 2023 är jag föräldraledig. Om du är intresserad av mina tjänster kan du använda formuläret nedan för att bli uppsatt på min väntelista och bli kontaktad inför hösten 2023. Du kan också se mina kontaktuppgifter här.

Utbildning

 • Psykologutbildning
 • Genomgår specialistutbildning i klinisk vuxenpsykologi
 • 3-årig utbildning i terapimetoder ISTDP
 • Specialistkurs i ERGT
 • Specialistkurs i WAIS & D-KEFS
 • Specialistkurs i personlighetssyndrom